3 grunde til at spise mere fisk i din hverdag
Er du ikke god til at få spist fisk i din hverdag, kan det være, at disse tre grunde kan være med til at ændre på dine vaner. Der er ingen tvivl om, at vi har godt af at spise fisk, da det fx indeholder en række omega-3-fedtsyrer, som vi mennesker har godt af at få. Så hvis du ikke er god til at huske at spise fisk, bliver du det måske efter i dag.
Find de billigste foldegardiner her.
Få protein der er godt for musklerne
To af de omega-3-fedtsyrer er EPA og DHA, som har en række fordele for kroppen. Ved at spise fisk kan du blandt andet sørge for, at din krop får gode proteiner, som kan være med til at styrke dine muskler. Musklerne har jo brug for protein, og det kan du finde mange steder. Men et af de sundeste steder at finde protein er altså i fisk. Så hvis du gerne vil holde dine muskler ved lige og føle dig stærk i din krop, er det altså en god idé med noget mere fisk på middagsbordet et par gange om ugen.
Det forebygger blodpropper
Dernæst kan det også hjælpe til at forebygge blodpropper. Der er jo mange mennesker, der desværre ender med at få en blodprop, og i yderste tilfælde kan det have alvorlige konsekvenser. Så hvis du gerne vil mindske risikoen for at få blodpropper markant, kan det være en rigtig god idé at få noget mere fisk ind i din kost. På den måde kan du i hvert fald være med til at forebygge blodpropper. Blodet har simpelthen sværere ved at klumpe sig sammen, hvis du sørger for at indtage de gode næringsstoffer, der er at finde i fisk.
Det mindsker risikoen for åreforkalkning
Sidst, men ikke mindst, kan det altså også være med til at mindske risikoen for at få åreforkalkning, som mange mennesker i Danmark også får hvert eneste år. Derudover kan det også anbefales at dyrke en masse motion, hvis du ikke allerede gør det, da det også være med til at mindske risikoen for åreforkalkning og dermed blodpropper markant. Så der er altså en masse positive ting at hente ved at begynde at bringe mere fisk ind i din hverdag. Så er det jo bare med at finde ud af, hvilke retter du skal i gang med at lave.